Trouwen in coronatijd

De maatregelen worden grotendeels weer los gelaten. Goed nieuws voor iedereen die de komende periode gaat trouwen! Want ondanks de creativiteit die ik heb gezien bij de bruidsparen en de leveranciers is het fijn om weer met wat meer mensen bij elkaar te mogen komen en de liefde te vieren. Daarom geen uitgebreide informatie pagina meer. Maar gewoon wat handige linkjes op een rij.

Bijgewerkt op: 21-06-2021.

Algemene informatie

Alle relevante informatie over de regels rondom het burgerlijk huwelijk vinden jullie op onderstaande pagina:

Rijksoverheid

De ceremonie

Naast de maatregelen die door de overheid zijn opgesteld, heeft iedere gemeente ook zijn eigen maatregelen. Bekijk deze op de website van de gemeente waar jullie trouwen. Hieronder kan je de link naar Gemeente Zwolle vinden omdat dit mijn thuisstad is. 

Gemeente Zwolle

De kerk, moskee, synagoge of ander gebedshuis

Ook daar gelden maatregelen. Hoewel, je kan het geen maatregelen noemen omdat de overheid volgens de wet de vrijheid van godsdienst of levensovertuiging niet mag beperken. Vraag bij je kerk of gebedshuis na hoe ze daar mee om gaan! De meeste kerken/gebedshuizen hebben daar afspraken over gemaakt met de overheid.

Hoe moet dat met de emoties, interacties en de knuffels?

Trouwen in coronatijd is anders. Daar veranderen we helaas niets aan. En die knuffel van je oma, die kan niet vervangen worden. Maar in deze tijden ontstaan ook nieuwe tradities. Eén daarvan is de “drive-in” waarbij er een stoet auto’s langs het bruidspaar rijdt. Vanuit de raampjes feliciteren vrienden en familie het bruidspaar. Al dan niet met confetti. Ook heb ik een ceremonie gefotografeerd waarbij familie uit het buitenland via live-stream mee deed. Er waren bruiloften waarbij van te voren videoboodschappen werden ingesproken. En de gastenboeken werden creatiever. Zo konden mensen van te voren iets moois voor het bruidspaar op een kaartje/foto schrijven en dat werd verzameld. Op de bruiloft zelf werd dat opgehangen. 

Daarbij heb ik ook familie op een bruiloft horen zeggen dat het wel ontzettend bijzonder is als je er wel bij bent.

Het is schakelen want deze situatie gaat waarschijnlijk nog een tijd duren. Maar de liefde is sterk en mensen blijven trouwen. Natuurlijk is een bruiloft belangrijk. Maar uiteindelijk gaat het erom dat jullie naar elkaar en naar jullie dierbaren uitspreken dat jullie samen verder willen. Elkaar beloven daar jullie best voor te doen en er voor elkaar te zijn in goede en in slechte tijden. Misschien gevaarlijk om te zeggen als trouwfotograaf; maar al het andere is extra.

Kan ik jullie ergens mee helpen?

Nu alles anders loopt, kan ik mij voorstellen dat jullie soms door de bomen het bos niet meer zien. Allemaal regeltjes waar jullie je aan moeten houden en een bruiloft die niet door kan gaan op de manier zoals jullie hem bedacht hadden. Jullie hebben hier misschien maanden naar uitgekeken en nu moet alles worden omgegooid. Ik hoop dat ik jullie met dit artikel wat heb kunnen helpen. Maar misschien heb jullie nog veel meer vragen. Neem dan vooral even met mij contact op. Jullie mogen mij bellen of onderstaand contactformulier invullen. Dan denk ik graag met jullie mee!