Corona en jullie bruiloft

28 maart 2020 - Remke Maris

Lieve bruidsparen,

Misschien hebben jullie maanden naar jullie dag uitgekeken. De voorbereidingen zijn bijna klaar. Alleen de leuke dingen, de puntjes op de i moeten nog geregeld worden. Wachtend op jullie vrijgezellenfeestjes (al dan niet in angst ;)). En dan gaat het niet door. Tenminste niet zoals jullie je voorgesteld hadden. In april of mei. Met de roze bloesem, het begin van de lente. En dat is gewoon ontzettend balen. Tijdens alle drukte die de hele corona-crisis met zich mee brengt, moeten jullie ook nog van alles regelen om jullie bruiloft te verzetten.

Ook de bruidsparen waarvan ik de dag in beeld mag brengen hebben hiermee te maken.

En nu?

Ik heb eerst een paar keer diep ademgehaald, even goed gescholden en toen besloten positief te blijven. Met alle bruidsparen die in april, mei en juni trouwen heb ik contact gehad om te overleggen wat de mogelijkheden zijn. Ik heb ervoor gekozen dat iedereen die in april, mei en juni trouwt de bruiloft kosteloos mag verzetten naar een andere dag. Ook als dat op een vrijdag of een zaterdag valt. Mits ik beschikbaar ben. Maar gelukkig heb ik een groot netwerk van collega-fotografen dus als ik niet kan dan komt het ook goed.

Daldagen

Gelukkig zijn er ook bruidsparen die hun bruiloft verzetten naar het najaar of een andere dag in de week. Dat is voor mij als fotograaf maar ook voor de andere leveranciers heel fijn! Want zo kunnen we nog andere bruiloften op de vrijdagen en de zaterdagen aannemen, waardoor onze inkomsten iets minder gedrukt worden. Dus als jullie nog aan het nadenken zijn over andere dagen, neem dit dan alsjeblieft mee! Natuurlijk snap ik dat jullie dan tegen andere dingen aanlopen zoals jullie familie die op andere dagen vrij moeten vragen. Vrijdag is dan makkelijker. Maar als het kan, dan is dat wel super!

Rust

En ik? Ik ga deze periode proberen rust te nemen, nu kan het. Ik ben vooral moeder, een heel klein beetje juf (niet zo’n goeie maar wel een leuke volgens mijn kinderen) en vrouw van Martijn. Ik fotografeer mijn gezin en ben van plan daar een soort blog van bij te houden op mijn andere website: www.remkefotografie.nl

En tenslotte zeg ik al jaren dat ik heel graag meer uitvaarten wil fotograferen. Inmiddels heb ik dit een aantal keren gedaan. Misschien is het nu de tijd om daarin door te pakken. Maar 1 dag tegelijk!

Zorg goed voor elkaar!

 

ps: Hebben jullie vragen, maken jullie je zorgen of willen jullie even sparren over de invulling van jullie dag? Dat kan, als jullie het contactformulier invullen dan neem ik contact met jullie op.