En dan is er Taart!!!

13 mei 2023 - Remke Maris

Wat is nou eigenlijk het verhaal achter de taart? Waarom doen we dat? En waar komen die stapels gekleurde suiker met bloemen, vandaan? En hoe eet je dat zonder dat je voor gek staat en zonder dat de helft op je jurk belandt?

Dat laatste lukt niet. Dus probeer dat ook maar niet. Gewoon genieten en zorgen dat je ceremoniemeester een eerste hulp kit (taart, wijn, soep) bij zich heeft. Hieronder staan 5 tips om wat inspiratie op te doen.

1Kleur

Vroeger waren alle bruidstaarten wit. De vulling werd vaak van chipolata gemaakt. Tegenwoordig zijn de taarten in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar. Jullie kunnen bij de plaatselijke bakker een taart uitkiezen. Maar wisten jullie dat er bakkers zijn die gespecialiseerd zijn in het maken van bruidstaarten? Deze zijn niet alleen ontzettend lekker maar het zijn ook ware kunstwerken! Op instagram kan je veel voorbeelden vinden.

2De taart samen aansnijden

Hier zijn verschillende verhalen over. Er wordt gezegd dat het om de verbondenheid gaat. Samen de taart aansnijden. De bruidegom houdt zijn hand over de hand van zijn bruid. Maar er wordt ook gezegd dat de taarten vroeger zo moeilijk aan te snijden waren dat het extra spierkracht vereiste.

3Elkaar voeren???

Heel romantisch maar nogal ongemakkelijk. Ik hoor vaak bruidsparen fluisteren “ik ga je echt niet voeren hoor” en het dan toch doen onder druk van iedereen die staat te kijken (incl de camera). Mijn advies; doe het vol overgave, of helemaal niet. Dit geldt trouwens voor alle tradities rondom jullie bruiloft.

4Taarttopper

Vroeger zag je als taarttopper vaak een bruidspaartje. Tegenwoordig hebben ze veel mooiere taarttoppers. Nog steeds worden er vaak mensjes gebruikt maar dus hoeft dus niet. Je kan de taart er een persoonlijke touch mee geven.

5Zelf bakken!

Of jullie vrienden en familie aan het werk zetten.

Het is heel persoonlijk en het ziet er prachtig uit! 

Of gewoon helemaal geen taart. Kan ook!