Kinderen op jullie bruiloft?

20 september 2022 - Remke Maris

Kinderen op jullie bruiloft. Ze schoppen alles in de war, maken een heleboel herrie, rennen rond de taart die jullie met zorg hebben uitgekozen of nog erger ze snoepen er van voordat hij aangesneden is. Maar ik ben er gek op. Juist om deze redenen. Kinderen relativeren de boel. En wie kan die prachtige taarten nou niet weerstaan? Eigenlijk doen ze vaak wat veel volwassenen het liefst ook zouden willen doen. Dus als er neefjes/nichtjes/buurmeisjes/enz rondlopen of rennen of springen op jullie bruiloft, dan ben ik gelukkig.

Trouwen met jullie kinderen er bij, is eigenlijk ook een beetje trouwen met zijn allen. Vaak hebben kinderen daarom een belangrijke rol tijdens de ceremonie. Ze brengen de ringen of mogen een handtekening zetten. De meeste trouwambtenaren hebben hier ook leuke tips/idee├źn over!

Als jullie hele jonge kinderen hebben, dan is het misschien een idee om jullie oppas mee te nemen. Dan zijn jullie kinderen er bij en maken ze alles mee. Maar er is een vertrouwd persoon die zorgt er voor dat jullie af en toe jullie handen vrij hebben. Dat jullie zoon of dochter even kan slapen tussendoor en rustig kan eten en drinken.