Puur trouwen | gastblog van ceremoniemeester Margriet

20 januari 2020 - Margriet Smit | Puur Trouwen

Margriet leerde ik kennen langs de lijn, tijdens de voetbaltrainingen van onze kinderen. En dan blijkt ze weddingplanner te zijn! Een hele leuke en ze is goed in wat ze doet. Dus dat vraagt om een blog. Haar bedrijf heet " Puur trouwen". En natuurlijk kan ze haar enthousiasme zelf het beste overbrengen. In deze gastblog 5 redenen om een weddingplanner in de arm te nemen. En een kijkje in haar tas! Wat ty-raps en een citroen met een weddingplanner te maken hebben? Dat mogen jullie haar zelf vragen ;) Via het linkje onderin de blog kom je op haar website!

Margriet | Puur Trouwen

Foto’s van jullie trouwdag besteed je ook niet uit aan je oom, maar wil je professioneel. Dan weet je dat ze goed zijn, perfect, precies zoals jullie hadden bedacht.

Het verloop van jullie fantastische trouwdag, kan je ook in de handen van een professionele ceremoniemeester leggen!

Daarmee kijken jullie en jullie dierbaren straks terug op een relaxte, fantastische dag, precies zoals jullie hadden bedacht. Wat je weer terug ziet op die prachtige foto’s!

1Je gunt iedereen een feest

Een grote groep mensen, verschillende locaties, meerdere leveranciers, etc. Het is een drukke dag voor een ceremoniemeester. Ook bij bruiloften die kleiner zijn. Je blijft het aanspreekpunt voor iedereen; het bruidspaar, de gasten en leveranciers. Je bent een echte spin in het web. Deze drukte biedt niet altijd de ruimte voor het genieten of even bijkletsen met andere gasten.

Waarom uitbesteden? Dan kan iedereen wel genieten en gun je iedereen een topfeest.

2Het "Ja-woord" missen

De ceremonie, een moment dat iedereen er is, bij elkaar zit en wordt vermaakt. Het perfecte moment voor een ceremoniemeester om het volgende klaar te zetten. Bijvoorbeeld de taart en toast. Dit kun je mooi onopgemerkt doen, waardoor het verloop van de dag voor iedereen soepel verloopt. Betekent wel dat je het “ja-woord” mist op jullie trouwdag.

Waarom uitbesteden? Zodat je zus of vriend(in) die jullie anders hadden gevraagd als ceremoniemeester, het “ja-woord” wel mee kan maken.

3Inspelen op onverwachte situaties

Hoe goed je het ook met elkaar hebt voorbereid, er gebeuren altijd onverwachte dingen. Simpelweg omdat je met mensen te maken hebt, het weer, etc. Dit soort momenten wil je zo gauw mogelijk opgelost hebben, zodat het weinig invloed heeft op jullie trouwdag of resultaat van een leverancier.

Waarom uitbesteden? Ervaring maakt dat je onverwachte situaties eerder waarneemt en ervaring leert hoe en waarmee je het snel kan oplossen. Vaak zonder dat iedereen het merkt. Of door je professionaliteit weet je de rust te bewaren.  Waarbij het je zus of vriend(in) veel stress kan geven.

4Een goed draaiboek

Wanneer loopt een dag goed? Als het draaiboek logisch in elkaar zit in volgorde en tijden. Zodat je gasten bijvoorbeeld niet te lang hoeven te wachten of dat er juist veel haast is. Maar ook of de ruimtes goed zijn ingedeeld met die activiteiten die jullie graag willen.

Waarom uitbesteden? Door de ervaring weet je als professioneel ceremoniemeester goed wat werkt en vooral ook wat niet. En wat daar allemaal voor nodig is. Eventuele (vervelende) verrassingen weet je hiermee ook te voorkomen.

5Compleet verzorgd en ontzorgd

Met een goede ceremoniemeester worden jullie op de trouwdag volledig verzorgd en ontzorgd. Doordat jullie samen het draaiboek maken ervaren jullie dit ook in de voorbereidingen.

Waarom uitbesteden? Als professioneel ceremoniemeester weet je wat het bruidspaar nodig heeft, maar ook wat leveranciers nodig zijn om goed te presteren. Waardoor jullie trouwdag wordt zoals jullie het bedacht hadden. Zonder stress en dus meer ruimte voor het genieten!

En samen met je zus of beste vriend?

Hebben jullie een zus/ vriend(in) die het toch wel heel leuk vindt? Prima, het kan heel goed samen. Extra handjes op jullie trouwdag is altijd fijn. Dus jullie kunnen ze een eervolle taak geven, maar ze kunnen wel van alle bijzondere momenten genieten.

Benieuwd wat ik verder voor jullie kan doen of hoe het kostenplaatje er dan uitziet? Neem vrijblijvend contact met me op! Ook voor verdere vragen.

Warme groet, Margriet Smit van Puur trouwen.

www.puurtrouwen.com/contact