Trouwalbums

8 juli 2022 - Remke Maris

Als fotograaf wil ik foto’s maken die “binnen komen”. Verhalen vertellen. En daar hoort een album bij.

Als je een album bekijkt, kom je dichtbij. Je zit naast elkaar, je praat er over, bladert nog eens terug, raakt de foto’s even aan. Een album bekijken is samen de dag nog een keer beleven. Sommige foto’s beslaan een hele bladzijde, soms zelfs een spread. Die horen groot. En andere foto’s worden juist klein afgedrukt zodat je samen dat boek in moet duiken. Door samen het album door te bladeren vertel je jullie verhaal aan vrienden, familie, of aan je kinderen. Vaak wordt het doorgegeven aan de volgende generatie en is het een erfstuk. Het kan ook een cadeau zijn voor jullie ouders of getuigen.

Het ontwerp van het album maak ik nadat jullie alle foto’s gekozen hebben die erin horen. Daarna wordt het album gemaakt in Griekenland, door Konpoli. Zij maken prachtige boeken en bieden eindeloze mogelijkheden. De bladen worden vlakliggend ingebonden en de covers kunnen jullie helemaal samenstellen, zoals jullie dat mooi vinden. De kleur, het materiaal, de stiksels, het lint, enzovoort. Als jullie een aantal albums willen doorbladeren dan kan dat natuurlijk ook.

En als jullie eigen ideeën hebben voor het album, vertel het mij want waarschijnlijk kan het gemaakt worden! Want jullie album gaat lang mee en moet helemaal bij jullie passen!